Bosz ziet 'Dolberg-dalletje' en grijpt in: 'Je probeert soms wat'

Bosz ziet 'Dolberg-dalletje' en grijpt in: 'Je probeert soms wat'

13-03-2017 16:20
13

Peter Bosz gaf zijn spits Kasper Dolberg vier dagen vrij en prompt scoorde de Ajax-spits in twee duels weer drie keer. De trainer van de Amsterdammers geeft bij Ajax TV aan dat hij vond dat Dolberg daarvoor wat minder speelde.

"Ik moet ook zeggen dat ik de laatste weken vond dat hij minder speelde. Dat zag je ook wel, het ging hem moeizamer af", begint Bosz. Tegen FC Kopenhagen ging het al een stuk beter en tegen FC Twente ook. "En het is niet alleen maar omdat hij twee keer scoort. Het is meer hoe hij weer meevoetbalt, hoe zijn eerste aannames zijn. Daaraan zie je dat er wel iets terugkomt van wat we aan het begin gezien hebben."

Dolberg presteerde dus even niet constant. "Dat is ook heel logisch; dat als je zo jong bent, dat je die curve ziet. Dan moeten we niet in paniek raken op het moment dat hij eventjes wat minder speelt. En ook niet euforisch worden als hij twee keer scoort. Gewoon normaal doen." Kwam dat dalletje door vermoeidheid? "Had er zeker mee te maken, ja."

Na vier dagen in Denemarken voelde Dolberg zich als herboren. "Ik heb de ervaring dat het soms heel goed is om in dit geval zo'n jonge jongen naar z'n ouders terug in Denemarken te sturen. Even in zijn eigen omgeving, niet trainen en niet aan voetbal denken. Ontspannen. Dan kom je vaak met frisse moed terug, je hoopt dat dat zich uitbetaalt." Komt het dus daardoor? "Dat is makkelijk. Ik weet het niet. Je probeert soms wat. Soms loont het om jongens juist niet te laten trainen."

Lees ook: Best bewaarde geheim van Ajax: Dolberg was vier dagen niet op de club