Krul duidelijk over toekomstplannen: 'Dat is waar ik in de zomer naar toe ga'

Krul duidelijk over toekomstplannen: 'Dat is waar ik in de zomer naar toe ga'

13-03-2017 17:26
15

Na een zware knieblessure die hem een jaar aan de kant hield, schijnt de zon weer voor Tim Krul. De 28-jarige doelman kwam bij Ajax niet aan de bak, maar is bij AZ eerste keus. Hij is tot zijn vreugde opgenomen in de voorselectie van Oranje.

"Het is positief nieuws om weer bij de voorselectie te zitten. Voor iedere voetballer staat en gaat het bij positieve dingen. Het Nederlands elftal is het hoogst haalbare. Om daar weer op de lijst te staan is super. Zeker na zo'n lange tijd eruit. Het zijn goede tijden", aldus Krul in gesprek met Omroep West.

Voor de huurling van Newcastle United wacht komend weekend een bijzonder affiche. AZ gaat op bezoek bij ADO Den Haag. "Dat is een fantastische pot voor mij natuurlijk. Ik heb daar van mijn negende tot zeventiende jaar gespeeld. Dat is dus heel speciaal voor mij. "Ik ken nog een aantal jongens, Robert Zwinkels, die speelt ook weer. Dus ja, ik kijk er zeker naar uit."

Voor Krul is de opdracht duidelijk: zo veel mogelijk minuten maken bij AZ. Komende zomer hoopt hij weer voor zijn kans bij Newcastle te gaan. "Ik heb met de trainer, Rafa Benitez, gesproken. Die zei: ga gewoon lekker je minuten pakken en werk weer naar je topniveau toe. Ik sta nog onder contract bij Newcastle, dus dat is waar ik in de zomer naar toe ga."