Hoopvolle woorden voor PSV: 'Wat wel bij Feyenoord en Ajax is, is hier niet'

Hoopvolle woorden voor PSV: 'Wat wel bij Feyenoord en Ajax is, is hier niet'

13-03-2017 17:43
19

Danny Koevermans lijkt een sensationele terugkeer van PSV in de titelstrijd niet te willen uitsluiten. Hoewel de achterstand op koploper Feyenoord liefst acht punten bedraagt, ziet de oud-spits een groot voordeel voor de Eindhovenaren.

"Je hebt je al een soort van neergelegd bij het feit dat het dit jaar niet gaat worden. De druk van het kampioen moeten worden, wat nu bij Feyenoord en Ajax wel is, is hier niet. Je kunt op een heerlijk vogelvrije manier al je wedstrijden voetballen. Dat scheelt wel", vertelt Koevermans aan PSV TV.

Zelf zat de viervoudig Oranje-international in 2008 in precies de omgekeerde situatie bij PSV. "Elke speler gaat er individueel heel anders mee om. Ik had het daar heel lastig mee, maar bijvoorbeeld Timmy Simons totaal niet. Hij kon zich daar volledig van afsluiten en speelde altijd zijn voldoende. Ook in de belangrijke fase van het seizoen. "

Koevermans is evenwel onder de indruk van Feyenoord. "Als je Feyenoord gister ziet, die komen ijzersterk terug nadat ze van Sparta hebben verloren. Dat is heel erg knap. Ik ben benieuwd. We krijgen volgende week Heerenveen tegen Feyenoord. Die hebben een klap gehad van Excelsior. Het blijft spannend. Feyenoord heeft het nog niet binnen.