Feyenoord-spits waarschuwt Ajax voor Kopenhagen: 'Ze zijn het niet gewend'

Feyenoord-spits waarschuwt Ajax voor Kopenhagen: 'Ze zijn het niet gewend'

13-03-2017 20:14
18

Nicolai Jörgensen voorziet veel problemen voor Ajax in de Europa League-return tegen FC Kopenhagen. De Feyenoord denkt dat de Amsterdammers er niet in slagen om een 2-1 achterstand goed te maken tegen zijn landgenoten.

Ajax verloor afgelopen week in Kopenhagen en moeten aan de bak om alsnog de kwartfinales van de Europa League te bereiken. "Uiteraard heb ik de heenwedstrijd gezien", vertelt Jörgensen, oud-speler van FC Kopenhagen, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb met vrijwel alle jongens van Kopenhagen gespeeld. Ik denk dat Ajax problemen krijgt in de Arena want ze zijn het niet gewend om tegen zo’n goed georganiseerde ploeg te spelen."

Kansloos acht de Feyenoord-spits Ajax ook weer niet. "Aan de andere kant creëerde Ajax best veel mogelijkheden in Denemarken. Als je dat vergelijkt met clubs die eerder in Kopenhagen speelden, viel dat wel op. Kopenhagen is lastig te verslaan als ze in de eerste wedstrijd een resultaat hebben geboekt. En dat is het geval."

Voor Feyenoord, en dus ook voor Jörgensen, zou het met het oog op de titelstrijd voordelig kunnen zijn als Ajax nog energie moet verspillen in de Europa League. "Waar ik nu op hoop? Dat zal ik maar voor mezelf houden dit keer, hahaha", lacht de spits. "De stijl van Ajax is precies het tegenovergestelde van de manier waarop Kopenhagen wil spelen. Het gaat echt heel spannend worden donderdag in Amsterdam."