Roda aast op buitenlandse talenten: 'Met hoger budget in andere vijver vissen'

Roda aast op buitenlandse talenten: 'Met hoger budget in andere vijver vissen'

14-03-2017 07:40
8

Roda JC denkt aan samenwerkingsverbanden met buitenlandse clubs. Met een onderzoek bekijken de Limburgers de mogelijkheden. Inzet van een samenwerking is onder andere huren of uitruilen van talenten.

Technisch directeur Ton Caanen sprak in Italië, meldt De Limburger. Nicolas Anelka en mede-eigenaar Aleksei Korotaev hadden ook contact met clubs en makelaars. Caanen wil nog geen namen noemen van clubs. Feit is dat Roda een netwerk wil samenstellen dat het makkelijker maakt om talenten naar Kerkrade te krijgen.

Caanen vindt dit passen bij de ambities van Roda. Korotaev, die nog niet heel lang mede-eigenaar is, beloofde miljoenen aan de club. "Met een hoger budget kunnen we straks in een andere vijver gaan vissen", aldus Caanen in de hiervoor genoemde krant. "Zo konden we tot nu toe niet in landen buiten de Europese Unie naar spelers kijken, omdat zij volgens de regels een hoog salaris moeten verdienen. Dat kan met de ruimere middelen straks wel."

Roda heeft niet de illusie dat de echte toptalenten naar Roda komen. "Die worden weggehaald door de grote topclubs." De rondgang in Europa wordt straks eerst geëvalueerd. "En dan onze strategie bepalen. Onze focus is nu vooral gericht op handhaving in de Eredivisie. Dat is op dit moment het belangrijkste doel." Degradatie sluit samenwerking niet uit, aldus Caanen. "Maar dan zullen de voorwaarden anders zijn, dat is logisch."