Update: Beugelsdijk de klos: beroepscommissie schorst verdediger voor 'klap'

Update: Beugelsdijk de klos: beroepscommissie schorst verdediger voor 'klap'

15-03-2017 10:12
20

Tommie Beugelsdijk moet mogelijk een extra duel brommen voor de slaande beweging richting Joachim Andersen van FC Twente. De aanklager betaald voetbal wil de ADO Den Haag-verdediger drie wedstrijden onvoorwaardelijk schorsen.

Tijdens de zitting dinsdagavond heeft Beugelsdijk dus een hogere eis gehoord. Aanvankelijk zette de aanklager in op drie duels waarvan één voorwaardelijk. Na de zitting is die voorwaardelijke wedstrijd laten vallen.

Toen de aanklager zei dat normaal gezien vier wedstrijden staan voor slaan, reageerde Beugelsdijk volgens De Telegraaf als volgt. "Voor slaan? Ja, daar mogen ze van mij tien duels voor geven. Slaan doe je met je vuist. Dit was een duw." Beugelsdijk hoort woensdagochtend om 10.00 uur wat de definitieve schorsing wordt. Als de eis van drie duels gehonoreerd wordt door de tuchtcommissie, mist hij de wedstrijden tegen AZ (uit), Roda JC (thuis) en Willem II (uit).

Update woensdag 10.12 uur: Tom Beugelsdijk staat de komende twee wedstrijden langs de kant. De beroepscommissie van de KNVB heeft de eis van de aanklager deels overgenomen. Beugelsdijk wordt voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk, geschorst. Hij mist de wedstrijden tegen AZ en Roda JC.