'Vervelend, want Klaassen is onze beste speler. Maar het biedt mij mogelijkheden'

'Vervelend, want Klaassen is onze beste speler. Maar het biedt mij mogelijkheden'

15-03-2017 13:37
2

De kans is groot dat Donny van de Beek donderdag opnieuw in de basis staat bij een Europa League-wedstrijd van Ajax. HIj is de beoogde vervanger van de geschorste Davy Klaassen en wil iets rechtzetten.

Het was namelijk Van de Beek die zijn directe tegenstander Rasmus Falk liet lopen bij de razendsnelle 1-0 van FC Kopenhagen in Denemarken. "Ja, ik was bij die goal betrokken. Pijnlijk", zegt de middenvelder (19) tegen ELF Voetbal. "Een leermoment noemen ze zoiets. Maar dat leermoment kan me gestolen worden. Dit overkomt me geen tweede keer."

In de return tegen Kopenhagen mag hij het waarschijnlijk weer laten zien, als vervanger van Klaassen. De aanvoerder is geschorst. "Vervelend natuurlijk", vindt Van den Beek. "Davy is onze beste speler, hij is in vorm. Maar het biedt voor mij mogelijkheden. Op welke plek ik kom te staan? Dat zien we donderdag wel. Als ik speel hè."

"Kopenhagen uitschakelen", noemt Van de Beek de opdracht van Ajax op donderdag. "De club heeft uitgesproken ook in Europa te willen presteren, dan ga je dus niet een wedstrijd laten lopen. We willen zo ver mogelijk komen, dat is ook goed voor het Nederlands voetbal."