Groningen rondt eerste zomertransfer in Eredivisie af: Gevoel direct heel goed

Groningen rondt eerste zomertransfer in Eredivisie af: "Gevoel direct heel goed"

15-03-2017 16:47
19

FC Groningen heeft woensdagmiddag Mike te Wierik gepresenteerd. De verdediger kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur, maar maakt eerst het seizoen af bij Heracles Almelo.

Groningen kondigde de komst van Te Wierik vorige week aan en woensdag werden de handtekeningen gezet. Voordat hij voor Groningen koos, won de verdediger informatie in bij oud-Heraclieden Bryan Linssen en Brian van Loo. "Dat gaf direct een goed gevoel", aldus Te Wierik volgens RTV Noord op de perspresentatie.

"Ze hebben me veel verteld over de mensen die hier werken. Daar wil ik ze voor bedanken. Ik vind het leuk dat ik weer met Bryan kan voetballen", vervolgt hij. "Ik vond het tijd om een stap te maken. Sowieso was het gevoel voor FC Groningen direct heel goed. Ze wilden me heel graag hebben en dan is de keuze snel gemaakt."

Te Wierik, die transfervrij overkomt, speelde bij Heracles zijn thuiswedstrijden op kunstgras. "Maar of ik een kunstgrasvoetballer ben? Haha. Nee ik zie er naar uit om op gewoon gras te spelen. Je knieën gaan minder snel kapot."