Harde opmerking Hyballa valt niet goed bij NEC: Ik ben geen baby, dit was bewust

Harde opmerking Hyballa valt niet goed bij NEC: "Ik ben geen baby, dit was bewust"

15-03-2017 19:35
5

NEC-trainer Peter Hyballa heeft geen spijt van zijn uitspraak na de 1-0 nederlaag tegen ADO Den Haag dat de spitsen niet goed gescout zijn. Technisch directeur Edwin de Kruijff is echter niet blij.

Hyballa moest twee dagen na zijn uitbarsting tekst en uitleg geven in Voetbal International. "Er zat natuurlijk wel wat frustratie achter, want we speelden een van de beste wedstrijden onder mijn leiding. Maar ik ben geen baby, ik weet wat ik zeg. Dit was een bewuste opmerking. Ik wilde mensen prikkelen", aldus Hyballa.

"Ik wil vooruit, de omstandigheden dit seizoen zijn niet gemakkelijk geweest", vervolgt de Duitser. "Ik ben een trainer die veel eist. Van zichzelf, maar ook van zijn omgeving. Zeker ook van de spelers. Ik geef ze vertrouwen, maak ze beter, maar pak ze ook aan. Jullie Nederlanders willen altijd kusjes geven en handje vasthouden. Maar ik ben Duitser, ik ben anders."

De Kruijff, technisch directeur, vond de opmerking niet gepast. "Peter liet zijn gevoel spreken kort na een wedstrijd. Maar we zitten in de fase dat we keihard punten nodig hebben, dan is dit op zijn zachtst gezegd niet handig. Niet naar de jongens toe en ook niet naar de organisatie. Ik heb het er met Peter over gehad, nu is het klaar."