'Dolberg is een gevaarlijke speler, verschillende spelers zullen hem volgen'

'Dolberg is een gevaarlijke speler, verschillende spelers zullen hem volgen'

15-03-2017 21:27

Stale Solbakken verwacht een zeer lastige return in het tweeluik met Ajax. De coach van FC Kopenhagen heeft zelfs al penaltynemers gekozen, mocht het duel in de Amsterdam Arena uitlopen op een strafschoppenserie.

"De wedstijd zou heel goed in 0-0 kunnen eindigen, maar dat is niet een uitgangspunt of zo", zegt Solbakken op het digitale thuis van de Deense club. "Het kan zomaar zijn dat we een doelpunt nodig hebben om door te gaan. In veel van onze Europese uitwedstrijden is dat gelukt." Het heenduel in Denemarken eindigde in 2-1 voor Kopenhagen. Ajax zal dus sowieso moeten winnen om de kwartfinales van de Europa League te bereiken.

Het is zeker niet ondenkbaar dat de return ook in 2-1 eindigt. Solbakken denkt zelfs al een penalty's. "In mijn hoofd heb ik al de vijf penaltynemers, al ligt het er natuurlijk ook aan of deze spelers dan nog op het veld staan", zegt hij. Het duel in Amsterdam begint donderdagavond om 21.05 uur. 

Voormalig PSV'er Mathias Jörgensen is geschorst en zal dus niet de directe bewaker van Ajax-spits Kasper Dolberg zijn. Jores Okore zal die taak overnemen. "Dat is een gevaarlijke speler, maar Ajax-FC Kopenhagen is geen Okore-Dolberg. Door onze zoneverdediging zullen verschillende van onze spelers Dolberg volgen. Okore moet met gezond verstand spelen en niet vergeten dat fouten op dit niveau eerder worden afgestraft dan in de Deense competitie", aldus Solbakken.