'Ik ben niet overtuigd. Ik zou graag Nouri een keer naast Ziyech zien'

'Ik ben niet overtuigd. Ik zou graag Nouri een keer naast Ziyech zien'

15-03-2017 22:55
9

Andy van der Meyde hoopt dat Abdelhak Nouri donderdagavond een kans krijgt bij Ajax. De voormalig Ajacied is ook lovend over Hakim Ziyech. De middenvelder krijgt de laatste weken kritiek, maar is nog altijd heel belangrijk, aldus Van der Meyde.

Om 21.05 uur moet Ajax in de Amsterdam Arena een 2-1 achterstand goedmaken. "Uit tegen Kopenhagen was Ajax echt slecht", begint Van der Meyde tegen Ajax1.nl. "Ze waren gewoon niet wakker toen de wedstrijd begon. De tweede helft was Ajax beter, maar die 2-1 viel zo kinderlijk. Natuurlijk is De Ligt pas zeventien jaar, maar dit mag niet gebeuren. (...) Ik denk wel dat Ajax thuis kans maakt en ga er vanuit dat Ajax doorgaat."

Davy Klaassen is geschorst voor de return en dat biedt kansen voor bankzitters. "Ik vind Van de Beek een aardige voetballer, maar ik ben nog niet overtuigd. Hij moet meer scoren. Vorige week kreeg hij een aantal grote kansen, maar daarin was hij te voorzichtig. Het duurt allemaal nog te lang, die extra keer aannemen kan op dit niveau niet meer. Ik zou graag Nouri een keer naast Ziyech zien. Met hoge ballen ga je het niet winnen van Kopenhagen, dus laten we het dan maar op een voetballende manier proberen. Daar moeten we het uiteindelijk toch van hebben, dus ik hoop dat Nouri de kans krijgt", zegt Van der Meyde. 

"Ziyech is heel belangrijk voor Ajax. Hij is pas net bij Ajax en de verwachtingen zijn heel hoog, maar als hij speelt weet je gewoon dat er iets gaat gebeuren. Volgend jaar is hij gesetteld en gaat hij het echt laten zien. Hij begon heel sterk, maar misschien dat de hoeveelheid wedstrijden hem nu een beetje opbreekt. Bij Twente hoefde hij maar één keer in de week te spelen, dus waarschijnlijk moet hij daar nog aan wennen. Het is daarom wel gunstig dat hij nu weer niet is opgeroepen voor Marokko, maar wat had ik hem graag in Oranje gezien. Ze hebben bij de KNVB echt lopen slapen. Zo stom."