Kopenhagen sneert naar Ajax: Het is een soort van ziekte binnen de club

Kopenhagen sneert naar Ajax: "Het is een soort van ziekte binnen de club"

16-03-2017 08:17
66

FC Kopenhagen zet de boel op scherp in de aanloop naar de Europa League-return tegen Ajax. De Amsterdamse club wordt bestempeld als arrogant, ook door Deense media.

Op de persconferentie van woensdag zei Peter Bosz dat Ajax beter kan voetballen dan Kopenhagen. "Op dat vlak zullen wij het verschil moeten maken", aldus de Ajax-trainer. Zijn collega van Kopenhagen Stale Solbakken denkt er het zijne van.

"Ajax doet alsof zij het voetbal hebben uitgevonden", zegt Solbakken volgens de NOS. "Maar wat is mooi voetbal? 38.000 passes over vijf meter, afstandsschoten van meer dan 40 meter of een behendige dribbel? Het is smaak. Ik heb me nog nooit beziggehouden met balbezit van de tegenstander op de eigen helft. Dat is voor mij saai voetbal."

Andreas Cornelius sluit zich daarbij aan. De grote spits, die in Denemarken de 2-1 binnenkopte, gaat zelfs nog een stapje verder. "Het is een soort van ziekte binnen de club dat ze denken dat het om mooi voetbal draait. Maar het gaat om het resultaat", sneert Cornelius naar Ajax.