'Je weet nooit, maar ik zie mezelf niet meer bij Ajax, PSV of Feyenoord belanden'

'Je weet nooit, maar ik zie mezelf niet meer bij Ajax, PSV of Feyenoord belanden'

16-03-2017 09:39
17

Calvin Jong-A-Pin speelde interlands voor Jong Oranje en was lange tijd een vaste waarde bij sc Heerenveen, maar is de laatste jaren uit de picture verdwenen. Hij speelt tegenwoordig in Japan, bij Yokohama FC. Daar is hij ploeggenoot van een levende legende.

De vijftigjarige Kazu Miura, vorige week toevallig wereldnieuws, is zijn ploeggenoot. "Ja, bizar, hè? Wij noemen hem King Kazu. Hij is echt een koning. Je merkt het niet eens dat hij al vijftig jaar is. Alleen qua uiterlijk, haha, maar niet aan hoe hij beweegt", vertelt Jong-A-Pin aan ELF Voetbal Magazine. "Hij is de hardst werkende voetballer die ik ooit ben tegengekomen."

In Nederland zien we Jong-A-Pin (29) niet snel meer terug. "Je weet het nooit, maar ik zie mezelf niet meer bij Ajax, PSV of Feyenoord terechtkomen. Anders zou het weer een ploeg als Heerenveen worden. En daar heb ik al jaren gespeeld."

Een rapcarrière, zoals zijn voormalige teamgenoot Royston Drenthe, is niet aan hem besteed. "Ik hoop dat hij daarin een mooie carrière kan opbouwen. Het is jammer hoe zijn voetballoopbaan is verlopen. Die transfer naar Real Madrid was echt verdiend na het EK in Nederland met Onder 23. Zijn keuzes daarna pakten niet goed uit, zoals voor meerdere jongens uit dat team."