Onana: Stel dat Bertrand Traoré bij Ajax zijn plaats was kwijtgeraakt

Onana: "Stel dat Bertrand Traoré bij Ajax zijn plaats was kwijtgeraakt"

16-03-2017 11:39
8

André Onana koos er in de winter voor om niet naar de Afrika Cup te gaan, maar bij Ajax te blijven. Om zijn basisplaats te behouden. Dat deed de doelman uit Kameroen mede door advies van Idriss Carlos Kameni, zijn landgenoot en ook keeper van beroep.

De doelwachter van Malaga zei tegen Onana dat hij bij Ajax moest blijven. "We hebben een goede band. Ik ken hem uit mijn Barcelona-tijd, toen hij nog bij Espanyol speelde. Ik heb hem tijdens de kerstvakantie in Yaoundé opgezocht. Hij zei: 'André, wees zuinig op jouw basisplek. Blijf in Amsterdam en ontwikkel jezelf'", aldus Onana tegenover ELF Voetbal.

"Kameni had dit zelf ook meegemaakt. Hij gaf mij een wijze raad mee: ik moest niet te lang blijven piekeren en denken dat ik mijn land in de steek had gelaten. Hij vond het juist een goede beslissing. Het was niet alleen goed voor mezelf, maar ook voor Kameroen. Als ik mijn basisplaats zou kwijtraken, dan zou geen enkele keeper uit Kameroen in een Europese competitie eerste keeper zijn", aldus Onana.

Hij vergelijkt zijn situatie met die van Bertrand Traoré, zijn ploeggenoot bij Ajax. "Keepers moeten soms jaren op hun kans wachten. In tegenstelling tot veldspelers. Stel dat Bertrand Traoré bij ons zijn plaats was kwijtgeraakt. Die had snel weer een kans gekregen." Dat komt omdat hij aanvaller is, stelt Onana. "Daarom wilde ik mijn basisplaats niet op het spel zetten."