Eredivisie komt eraan: Clubs als ADO kunnen veel leren van de rust hier

Eredivisie komt eraan: "Clubs als ADO kunnen veel leren van de rust hier"

16-03-2017 12:31
48

VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn denkt dat zijn ploeg een aanwinst gaat zijn voor de Eredivisie komend seizoen. De ploeg staat fier aan kop in de Jupiler League en is slechts enkele overwinningen verwijderd van directe promotie. ADO Den Haag kan ervan leren, denkt de oefenmeester.

"Het kampioenschap zou een mooi bewijsstuk zijn van het succes van onze werkwijze'', aldus Steijn in een interview met het Algemeen Dagblad. In de krant gaat hij in op het 'geheim' van het VVV-succes. "De juiste karakters verzamelen, zorgen voor een goede sfeer, afspraken met elkaar nakomen en attractief voetballen. De Koel stroomt weer vol. Een mooier compliment kun je als club niet krijgen."

Hoe anders zag de wereld er een paar jaar geleden uit voor Steijn. In 2014 werd hij ontslagen als trainer bij ADO Den Haag, de club die hem afgelopen zomer terug wilde hebben. Op die aanbieding is Steijn niet ingegaan. "Ik denk dat clubs als ADO veel kunnen leren van de rust die er bij VVV heerst. Als je als directie geloof hebt in een werkwijze van een trainer, moet je daaraan vasthouden en naar buiten toe een realistische doelstelling formuleren."

"Toen ik bij VVV kwam, hadden we een spelersbudget van 2,1 miljoen. Nu minder dan de helft. Maar door goed door te selecteren, spelers te halen die bij de club passen, staan we waar we nu staan. Alles klopt bij VVV. Ik geloof dat de club een aanwinst voor de Eredivisie wordt."