'Twente krijgt concurrentie van Fenerbahçe: Turken niet tevreden over Van Persie'

'Twente krijgt concurrentie van Fenerbahçe: Turken niet tevreden over Van Persie'

16-03-2017 18:44
5

FC Twente hoopt Enes Ünal ook komend seizoen van Manchester City te huren, maar er is een opvallende kaper op de kust. Fenerbahçe wil de negentienjarige aanvaller inlijven, meldt althans de Turkse krant Milliyet.

Ünal maakt dit seizoen veel indruk bij Twente. Hij scoorde in 26 Eredivisie-duels al twaalf keer, maar een doorbraak bij Manchester City ligt voorlopig niet in de lijn der verwachting. De Engelsen zouden dan ook bereid zijn om de Turk nog een jaar in de Grolsch Veste te stallen. Ook vanuit zijn geboorteland is er nu dus echter interesse.

Fenerbahçe is aan een teleurstellend seizoen bezig. De ploeg van coach Dick Advocaat, die na dit seizoen stopt, staat vierde in de competitie. Omdat aanvallers Robin van Persie en Fernando niet aan de verwachtingen voldoen, wil de club uit Istanbul vers bloed aan de selectie toevoegen. In die zoektocht prijkt de naam van Ünal nu hoog op het verlanglijstje.

Fenerbahçe wil Ünal voor twee seizoenen huren, met een optie tot koop. De spits staat in eigen land te boek als toptalent. Hij maakte inmiddels drie keer zijn opwachting voor de nationale ploeg.