Koeman waarschuwt 'jongen van de club': bijtekenen of je wordt verkocht

Koeman waarschuwt 'jongen van de club': bijtekenen of je wordt verkocht

16-03-2017 19:14
3

Everton heeft Ross Barkley voor een duidelijke keuze gesteld: of hij verlengt zijn contract, of hij wordt komende zomer in de verkoop gezet. Dat meldt de Daily Mail donderdag.

Barkley heeft een doorlopend contract tot de zomer van 2018 en moet komende zomer dus verkocht worden om nog wat geld aan hem te verdienen. Tenzij hij zijn handtekening zet onder een nieuw contract. Koeman waarschuwt de middenvelder die in de belangstelling van Chelsea staat. "Bij Southampton hadden we Nathaniel Clyne. Hij tekende geen nieuw contract en wij hebben hem verkocht. Dat is voetbal. Het is een enorm verschil, een contract van één of twee jaar. Bij één jaar is het tijd om een beslissing te nemen. Dat moet de speler begrijpen."

"Het is geen ultimatum", verduidelijkt Koeman. "Ik heb met Ross gesproken over een nieuw contract en nu is het aan het bestuur om het rond te maken. Het is normaal. Het is geen ultimatum. Zo worden zaken gedaan. Ik houd niet van een ultimatum, dat is te sterk." Koeman is niet bang voor een vertrek van Barkley in navolging van Romelu Lukaku, die waarschijnlijk verkocht gaat worden. "Iedere situatie is anders. Ross is een jongen van de club en we moeten hem laten zien dat het de beste keuze is om te blijven."