Bosz kan roepen wat hij wil: Het was hun enthousiasme, ik kreeg ze niet terug

Bosz kan roepen wat hij wil: "Het was hun enthousiasme, ik kreeg ze niet terug"

17-03-2017 07:12
8

Ajax-trainer Peter Bosz wil nog niet tevreden zijn met het bereiken van de kwartfinale in de Europa League. "Als ik zie wat ze op de mat leggen, kan ik alleen trots zijn. Dat het leidt tot de kwartfinale is mooi, maar het is nog máár de kwartfinale."

"Of dit de beste wedstrijd is onder mijn leiding? Nou we hebben vaker goed gevoetbald", begint Bosz op de clubsite van Ajax. "Maar we waren vanaf de start geconcentreerd, en niet pas na 27 seconden, en dat hebben we 90 minuten volgehouden."

De sfeer in de Arena was fantastisch. "We hebben goed gespeeld, het bloedfanatieke publiek stond erachter. Het was een heerlijke avond. We hebben genoeg kansen gehad, ze ver van onze goal gehouden, maar we hadden meer moeten scoren. Dan zit je als trainer toch wat rustiger", aldus Bosz.

In de slotfase had Ajax het duel al lang en breed kunnen beslissen, maar daar slaagden de Amsterdammers niet in. Soms ging dat ook gepaard met onnodige risico's. "Het mooie was dat we ook na de 2-0 bleven zoeken naar de derde. Soms een beetje te, want dan bleven Viergever en Sanchez na een corner voorin. Maar het was hun enthousiasme, ik kreeg ze niet terug."