De Jong: Ik wist direct na de goals al dat het de eerste keer was

De Jong: "Ik wist direct na de goals al dat het de eerste keer was"

17-03-2017 07:36
1

De concurrentie op het middenveld bij PSV wordt door de toenemende vorm van Siem de Jong steeds groter, maar volgens de huurling van Newcastle United tast dat de sfeer in de spelersgroep vooralsnog niet aan.

"Wie er ook in de basis speelt, we proberen elkaar te helpen en de teleurstelling moet op het veld onmiddellijk uit het lijf als je wél speeltijd krijgt. Het blijft topsport en we gunnen elkaar het beste", laat hij weten in het Eindhovens Dagblad. Onlangs scoorde Siem de Jong voor het eerst in zijn loopbaan in dezelfde wedstrijd als broer Luuk de Jong.

Tegen Go Ahead Eagles gebeurde dit, uitgerekend toen vader De Jong op de tribune zat. "Ik wist direct na de goals al dat het de eerste keer was. We hebben elkaar daarna niet meer gezien, maar nog wel even geappt. Voor ons zijn dat mooie momenten, maar het gaat voor het team gewoon om wedstrijden winnen nu we het onszelf niet makkelijk hebben gemaakt", zegt Siem de Jong.

Na afloop van dit seizoen is het nog onduidelijk wat er met de middenvelder gaat gebeuren. Stiekem hoopt De Jong nog altijd op een tweede kans in Engeland. "Zelf ben ik ook benieuwd wat er gaat gebeuren. De afloop van dit seizoen is nog niet te voorspellen en daarom kijk ik ook niet te veel vooruit. Wel heb ik eerder al gezegd dat ik me graag bij Newcastle United wil bewijzen als de club promoveert", besluit De Jong.