Perez en Dolberg-opponent: 'Hij past als spits wel bij PSV, maar niet bij Ajax'

Perez en Dolberg-opponent: 'Hij past als spits wel bij PSV, maar niet bij Ajax'

17-03-2017 10:00
15

Mathias 'Zanka' Jörgensen ontbrak donderdag bij FC Kopenhagen en dat gemis was goed voelbaar voor de Denen, die met 2-0 verloren. Voorafgaand aan de wedstrijd had de oud-PSV'er het bij FOX Sports over zijn duels met Kasper Dolberg en natuurlijk brak Kenneth Perez in.

"Ik heb met Dolberg getraind bij het Deense elftal en natuurlijk tegen hem gespeeld vorige week. Het is een hele goede speler, perfect voor Ajax. Hij kan de bal bij zich houden, lekker afleggen en hij scoort. Dat is het belangrijkste voor een spits", aldus Jörgensen.

Perez is van mening dat een spits als Dolberg goed in Nederland past. "En zo'n Andreas Cornelius van Kopenhagen waarschijnlijk niet." Daarmee is Jörgensen het niet eens. "Nou… Als hij bij PSV speelt past hij hier waarschijnlijk wel. Maar niet bij Ajax." Perez: "Nee, dat bedoel ik. Niet bij Ajax, nee."

Over PSV is Jörgensen snel uitgepraat: "Het is niet het beste elftal van Nederland. Ik heb nog wel af en toe contact met mensen daar, maar er staat een heel nieuw team. Ook Florian Jozefzoon is nu weg daar."