'Grote schoonmaak bij Twente: doelman en middenveld grootste probleem'

'Grote schoonmaak bij Twente: doelman en middenveld grootste probleem'

17-03-2017 10:49
4

De selectie van FC Twente krijgt vrijwel zeker een nieuw gezicht komend seizoen. Diverse verbintenissen lopen af, waarbij het nog maar de vraag is of er verlengd gaat worden.

Van de huidige keepers loopt alleen het contract van de jonge Joël Drommel door. Die wordt gezien als een potentiële doelman voor het eerste, maar nog niet voor volgend seizoen. Dat meldt TC Tubantia. De club gaat in gesprek met Nick Marsman, maar het is de vraag of club en speler tot een akkoord gaan komen. Marsman is grootverdiener en zal dus flink water bij de wijn moeten doen. Tubantia vermoedt ook dat Sonny Stevens gaat vertrekken, omdat er flink bezuinigd gaat worden op de salarisposten van de keepers.

Qua defensie zit het wel snor. Wel gaat er mogelijk interesse komen voor Joachim Andersen. Jos Hooiveld lijkt nog niet de aangewezen persoon om de Deen te vervangen. Op het middenveld is Kamohelo Mokotjo het grootste zorgenkind. Hoe vervang je die? 'Het antwoord is eigenlijk heel simpel: die is voor FC Twente niet te vervangen', aldus Tubantia. Het vinden van een speler met routine is lastig zat.

Na dit seizoen vertrekken Manchester City-huurlingen Enes Ünal, Yew Yeboah Bersant Celina weer naar hun club. Alleen Oussama Assaidi en Dylan George liggen voor de langere periode vast. De verbintenis van Chinede Edu loopt af en de kans is klein dat Twente verder gaat met de Duitser. Dylan Seys zit in diezelfde situatie. De Belg wordt gehuurd van Club Brugge.