Van den Brom slachtoffert belangrijke speler: Is nog niet daar waar we willen

Van den Brom slachtoffert belangrijke speler: "Is nog niet daar waar we willen"

17-03-2017 16:29
9

AZ-trainer John van den Brom blijft onverminderd sleutelen aan zijn basisopstelling. In de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag zullen aanvoerder Ron Vlaar en buitenspeler Levi Garcia op de bank plaatsnemen.

Vlaar moet zijn plek afstaan aan de van een schorsing teruggekeerde Rens van Eijden. Van den Brom wil zijn lichtgeblesseerde aanvoerder zo veel mogelijk ontzien. "Ron is op de weg terug, maar nog niet daar waar we hem graag willen hebben. Een goede Ron zal bij mij altijd spelen en ik zit er met smart op te wachten dat hij weer top is", aldus de AZ-coach in gesprek met De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Ook Levi Garcia is zijn basisplek kwijt. De aanvaller uit Trinidad & Tobago wordt vervangen door Dabney dos Santos. "Dabney en Levi zitten dicht tegen elkaar aan qua niveau. De afgelopen weken heeft Levi de kans gehad en heeft hij het niet altijd laten zien. Dabney valt daarentegen goed in en traint ook naar behoren", meent Van den Brom.

Vlaar en Garcia zijn de enige twee slachtoffers deze week. Van den Brom: "Voor de rest wil ik het laten staan om zo meer vastigheid in de ploeg te krijgen." De Alkmaarders hebben dit seizoen nog geen twee wedstrijden op rij met dezelfde basisopstelling gespeeld.