'Je kunt twee keer voor Oranje spelen, of de held worden van je moeders land'

'Je kunt twee keer voor Oranje spelen, of de held worden van je moeders land'

17-03-2017 18:12
6

Bondscoach Danny Blind liet afgelopen november de naam van Brandley Kuwas vallen als mogelijke kandidaat voor Oranje. Geselecteerd werd hij echter niet. Nu is het onderwerp ineens weer actueel.

"We voerden een normaal gesprek", zegt Kuwas tegen TC Tubantia. "Hij koos uiteindelijk niet voor mij. Dat vond ik totaal geen teleurstelling, omdat ik geen verwachtingen had. Als hij niet had gebeld was het een stuk makkelijker geweest." Kuwas moet nu snel kiezen, want hij kan namens Curacao ook uitkomen in de Gold Cup. Het grootste toernooi voor landen uit Noord- Centraal Amerika en het Caribisch gebied. 

"Hoe vaak kun je zo'n toernooi in je leven meemaken? Die kans krijg je niet zomaar weer", aldus de Heracles-aanvaller, die nog niet weet voor welk land hij moet kiezen. "Ik weet het echt nog niet. Ik voel geen druk, ook al moet ik voor juni beslissen. Ik ben er echt heel rustig onder." Kuwas luistert veel naar zijn zaakwaarnemer, vriendin, maar vooral zijn moeder. "Zij zegt: Je kunt twee keer voor Oranje spelen of tien jaar voor Curaçao en de held worden van je moeders land. Daar zit wat in."