Niet alle Nederlanders juichen voor Ajax: 'Hoop ergens toch op Schalke'

Niet alle Nederlanders juichen voor Ajax: 'Hoop ergens toch op Schalke'

17-03-2017 19:29
44

Niet alle Nederlanders hopen op een goede afloop voor Ajax, dat het in de kwartfinales van de Europa League opneemt tegen Schalke 04. Youri Mulder bewaart een grote liefde voor de Duitsers, de club waar hij als speler een verleden heeft.

"Ik denk dat Ajax wel een goede kans maakt, maar ergens hoop ik wel op Schalke", zegt Mulder tegen de NOS. "Het zal een behoorlijke heksenketel zijn in Gelsenkirchen. Op het veld kun je goed, technisch combinatievoetbal spelen. Dat zou Ajax moeten liggen. Maar ze moeten wel zorgen dat ze vaak de bal hebben, dus dat Schalke veel moet lopen. Anders maken ze er een fysieke strijd van."

Wat weet Mulder over Schalke? "Het is een onvoorspelbare ploeg. Ze hebben heel wisselvallig gepresteerd. Ze hebben in sommige wedstrijden aardige uitslagen neergezet. Een keer 1-1 tegen Bayern München. Veel winnen, maar dan ook weer een maand lang niet winnen. Het spel is ook niet echt om over naar huis te schrijven. Het is echt een Duitse ploeg. Fysiek sterk, technisch."

En over Klaas-Jan Huntelaar is Mulder ook duidelijk. De kansen voor de Nederlander zijn behoorlijk geslonken in Duitsland. "Ze hebben een goede spits gehaald afgelopen winter: Guido Burgstaller. Huntelaar krijgt het moeilijk om daar weer in de basis te komen. Dan moet Burgstaller geblesseerd raken."