Klaassen: 'Voor hem leuk, voor Ajax en de fans ook. Leuk extraatje'

Klaassen: 'Voor hem leuk, voor Ajax en de fans ook. Leuk extraatje'

17-03-2017 19:41
8

Davy Klaassen is tevreden over de loting van Ajax. De ploeg mag het in de kwartfinales van de Europa League opnemen tegen Schalke 04. Kansloos is Ajax zeker niet, oordeelt Klaassen.

"Een mooie loting. Voor iedereen leuk. Voor de fans van ons, van Schalke. Lekker dichtbij. Een mooie club", zegt Klaassen tegen Ajax TV. "Hoe groot ik de kansen acht? Moeilijk. We hebben het het team nog niet grondig geanalyseerd, maar we zijn zeker niet kansloos. Zéker niet."

Klaassen zat donderdag tegen FC Kopenhagen op de tribune, omdat hij geschorst was. De Ajax-aanvoerder zat soms met samengeknepen billen op zijn stoel. "Ik zat met heel veel spanning op de tribune. Meer dan wanneer je zelf op het veld staat. Je hebt het niet in de hand. Je bent niet op zo'n manier gefocust als dat je in de wedstrijd bent. Maar ik zat er wel met een goed gevoel, het zag er goed uit." Ajax won uiteindelijk met 2-0.

Het treffen met Schalke betekent ook een weerzien met Klaas-Jan Huntelaar, de spits die actief was voor de Amsterdammers. Een terugkeer op het oude nest. "Voor hem is het heel leuk, voor Ajax leuk. Voor de fans ook. Een leuk extraatje", aldus Klaassen.