Boëtius nu naar Spanje: 'Ploeg die Real Madrid uit Copa wipt, is geen doetje'

Boëtius nu naar Spanje: 'Ploeg die Real Madrid uit Copa wipt, is geen doetje'

17-03-2017 21:17

Racing Genk werd vrijdagmiddag tijdens de Europa League-loting gekoppeld aan Celta de Vigo. De Belgen, onder leiding van de Nederlandse trainer Albert Stuivenberg, zien kansen tegen de Spaanse middenmoter.

Genk had in Nyon ook gekoppeld kunnen worden aan Ajax, maar moeten nu dus naar Spanje afreizen. "Ik vind dit een mooie loting. Een ploeg die het Russische Krasnodar uitschakelt en die in de Copa del Rey Real Madrid wipt, is geen doetje", reageert Stuivenberg in gesprek met Het Nieuwsblad op de volgende horde in de Europa League. Maar ik ga ervan uit dat we ons kunnen meten met een tegenstander van dit kaliber. Dus houd ik het op fiftyfifty."

Genk rekende in de achtste finales nog overtuigend af met landgenoot AA Gent. Nadat de eerste wedstrijd al met 2-5 werd gewonnen, onder meer door een assist van oud-Feyenoorder Jean Paul-Boëtius, werd er donderdagavond in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld. Behalve Genk is ook RSC Anderlecht nog actief in het toernooi. De recordkampioen moet af zien te rekenen met Manchester United.