FC Twente-coach doet niet aan scorebordjournalistiek: 'Behoorlijk geërgerd'

FC Twente-coach doet niet aan scorebordjournalistiek: 'Behoorlijk geërgerd'

17-03-2017 23:07
2

FC Twente maakte vrijdagavond dankzij een ruime 3-0 zege bij Roda JC Kerkrade een reuzensprong op de Eredivisie-ranglijst. Toch had trainer René Hake na afloop nog wat kritische noten over het spel van zijn elftal.

Twente nam voor rust al afstand van Roda door twee treffers van Fredrik Jensen, waarna Enes Ünal de zege nog meer glans gaf in de tweede helft. "We begonnen slecht aan de wedstrijd en hadden moeite met de gewenning van het veld", was Hake toch kritisch tegenover FOX Sports. "We anticipeerden slecht op ballen die stuitten, waardoor je zwaar in de problemen komt aan het begin van de wedstrijd. Ik had nooit het gevoel dat we de wedstrijd onder controle hadden. Ik heb mij behoorlijk geërgerd in de eerste helft."

Na rust zag de coach zijn ploeg beter voor de dag komen. "Dan gaan we iets makkelijker spelen met een 0-2 voorsprong en staan we beter te verdedigen. Als we het nauwkeuriger hadden kunnen uitspelen, was de uitslag nog hoger uitgevallen. We moeten blijven werken aan het verdedigende aspect en hoe we staan. We geven te veel weg aan de beginfase van de wedstrijd. We hadden na twintig minuten ook met 2-0 kunnen achter staan."