Kuwas: 'Heerenveen of Groningen? Geen stap omhoog, schiet ik niets mee op'

Kuwas: 'Heerenveen of Groningen? Geen stap omhoog, schiet ik niets mee op'

18-03-2017 08:36
30

Het kan snel gaan in de voetballerij. Brandley Kuwas werd vijf jaar geleden als amateurspeler niet opgepikt door Heracles Almelo, maar de nu 25-jarige speler kwam met een omweg alsnog in Almelo. En hij wordt zelfs genoemd bij Oranje.

Kuwas trainde vijf jaar geleden met een grote groep mee bij Heracles. "Ik kwam bij de laatste drie, Peter Bosz was trainer, maar ik werd niet uitgekozen. Jammer, maar het was terecht. De stap was veel te groot geweest", vertelt Kuwas, die toen speler van tweedeklasser KFC was, nu in TC/Tubantia. "Afgelopen zomer kwam ik hier alsnog, via kleine stapjes. Eerst naar Volendam, daarna Excelsior, nu Heracles."

Een nieuwe stap is in de maak. Hij moet kiezen tussen Nederland en Curaçao én op termijn misschien wel voor een nieuwe club. "Na Heracles hoop ik wel op een grote stap. Ik denk dan over een jaar of twee. Ik ga geen carrière krijgen als Arjen Robben. Ik heb niet een hele jeugdopleiding door lopen bij een profclub, heb de mooie clubs niet voor het uitzoeken."

Toch heeft hij dromen. "Maar ik wil heel graag naar een topclub in Nederland of anders naar het buitenland. Clubs als Heerenveen of Groningen voelen niet als een stap omhoog, daar schiet ik niets mee op", besluit Kuwas.