Zlatan: Het is een grote stap omhoog ten opzichte van Ajax

Zlatan: "Het is een grote stap omhoog ten opzichte van Ajax"

18-03-2017 08:44
11

Zlatan Ibrahimovic maakte in 2004 de overstap van Ajax naar Juventus. Daar kwam hij Fabio Capello tegen, de man die hem het nodige leerde en hem beelden van Marco van Basten voorschotelde. Het levert een mooie anekdote op.

Capello en Zlatan ontmoetten elkaar opnieuw voor een interview van FOX Sports Italia. "Ik kreeg bij binnenkomst gelijk een goede indruk van Juventus, van het team én de club. Het is een grote stap omhoog ten opzichte van Ajax", begint Zlatan. "Jij vertelde me dat ik een soortgelijke stijl als Marco van Basten had", wijst de Zweed naar Capello.

"Maar voor het doel waren zijn loopacties beter dan die van mij. Daarom gaf je me een videoband met wedstrijden van Van Basten en vertelde je me dat ik moest bestuderen hoe hij liep, zodat ik dat kon kopiëren. Je ging zitten en drukte op play, dus ik zag heel veel goals van Van Basten voorbijkomen. Na tien minuten keek ik rond in de kleedkamer en was iedereen weg. Alleen Van Basten en ik waren er nog. Ik keek alles."

"Het was voor mij een fantastisch moment, omdat iemand die zoveel weet van voetbal en zo'n staat van dienst heeft juist mij wilde helpen. Ik was vereerd", bedankt Zlatan Capello.