Vijand van Het Legioen: Zou graag duel bezoeken, maar risico wil ik niet lopen

Vijand van Het Legioen: "Zou graag duel bezoeken, maar risico wil ik niet lopen"

18-03-2017 11:51
27

Dertien jaar na zijn vertrek bij Feyenoord durft Anthony Lurling nog altijd niet naar de Kuip. De oud-profvoetballer is bang voor scheldende Feyenoord-fans als hij het stadion betreed.

Lurling stapte in 2002 over van Heerenveen naar Feyenoord, maar door zijn teleurstellende spel en zijn houding boterde het niet met de fans. "Ik zou graag een wedstrijd van Feyenoord bezoeken, maar dat risico wil ik niet lopen", zegt de 39-jarige Lurling tegen ELF Voetbal. "Erg jammer. Ik zou mijn zoon graag eens de ervaring van een volle Kuip willen laten meemaken. Maar dat zit er helaas niet in."

"Op het moment dat ik wegging, was de band met de supporters niet ideaal", vervolgt de oud-aanvaller, die Feyenoord in 2004 verliet. "Ik heb er geen zin in om het hele alfabet aan scheldwoorden aan te horen als ik een wedstrijd kom bezoeken. Maar ik probeer Feyenoord, net als sc Heerenveen (ook een oud-club van Lurling en de Feyenoord-tegenstander van komend weekend, red.), zo goed mogelijk te volgen. Contacten heb ik er niet meer. Die elftallen veranderen zo vaak van spelers. In mijn tweede periode bij sc Heerenveen heb ik door blessures ook niet veel gespeeld. Al heb ik aan mijn tijd bij Feyenoord wel een goede vriendschap met John Metgod overgehouden."