Maduro maakt verrassende opwachting: Hoe je 't wendt of keert, heb spelers nodig

Maduro maakt verrassende opwachting: "Hoe je 't wendt of keert, heb spelers nodig"

18-03-2017 12:24
5

Hedwiges Maduro krijgt wellicht toch nog speelminuten bij FC Groningen. Begin dit jaar kreeg de middenvelder annex verdediger te horen dat hij alleen nog maar mag meetrainen, maar niet meer in wedstrijden wordt gebruikt.

Nu is Maduro echter voor het eerst in drie maanden in de selectie van Groningen opgenomen vanwege blessures en schorsingen. "Hoe je het wendt of keert, ik heb toch spelers nodig", legt Faber in de aanloop naar het duel met Willem II uit aan het Dagblad van het Noorden. "Of ik Maduro ga inzetten weet ik nog niet. Ik heb geen glazen bol. Als het nodig is, zal het gaan tussen hem of een jeugdspeler op die positie. In het laatste geval is het de vraag of zo’n jongen er op dat moment klaar voor is. Dat is altijd de moeilijke balans."

Faber merkt dat zijn ploeg moeite heeft met het nakomen van defensieve afspraken. "Als je een heel goede voetballer wil worden, moet je eerst je taken uitvoeren en elkaar erop aanspreken als het niet gebeurt. In de wedstrijden waarin we dat doen, hebben we succes. Doen we dat niet, dan zijn we kwetsbaar. De jongens moeten hun verantwoordelijk durven nemen. We gaan hier niet met poepluiers lopen voetballen."