Update: PEC-fans zetten poppen in de fik in centrum van Deventer

Update: PEC-fans zetten poppen in de fik in centrum van Deventer

18-03-2017 15:03
24

Go Ahead Eagles-supporters hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag PEC Zwolle-poppen aan een strop opgehangen aan de Driezenpoortenbrug in Zwolle. Op Twitter wordt met afschuw over de actie gesproken.

Zondag staat de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle in Deventer op het programma, de zogeheten IJsselderby. Bij de poppen van de PEC-fans hing een spandoek met daarop de tekst 'Zwolle gaat eraan'. Eerder deze week werden wegen en verkeersborden tussen Deventer en Wijhe beklad met verf door PEC-fans, meldt het Algemeen Dagblad. Deze actie lijkt een reactie van de Go Ahead Eagles-fans daarop.

Vorig jaar vond er ook al een incident plaats met een pop die werd opgehangen aan een strop. Dat was tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De pop droeg een shirt met daarop de naam van Kenneth Vermeer. De dader heeft een werkstraf van 60 uur gekregen voor de actie. Of er een onderzoek wordt ingesteld naar dit incident met de PEC-poppen, is nog niet bekend.

Update 15.03: Fans van PEC Zwolle hebben de poppen die afgelopen nacht aan een strop aan een Zwolse brug werden gehangen terug naar Deventer gebracht en in het centrum in de fik gezet. Zondag spelen rivalen Go Ahead en PEC tegen elkaar in Deventer.