Real Madrid slaat Baskische aanval af en zet grote stap richting Spaanse titel

18-03-2017 18:05
7

Real Madrid heeft de voorsprong van vijf punten op FC Barcelona ternauwernood in stand gehouden. De Madrilenen moesten op bezoek bij Athletic Bilbao diep gaan, maar namen wel drie punten mee uit Baskenland.

Een bezoek aan Bilbao geldt voor de Spaanse topploegen traditioneel als een van de lastigste uitwedstrijden. Dat was ook nu het geval. Toch begon Real Madrid voortvarend aan de wedstrijd en opende het na 25 minuten de score. Op uitstekend aangeven van Cristiano Ronaldo (foto) toonde Karim Benzema zich een echte spits en werkte hij de bal van dichtbij koelbloedig tegen de touwen: 0-1.

De treffer van de Franse aanvaller was niet voldoende voor Real, dat in de tweede helft weer vol aan de bak moest toen de oude vos Aduriz na 65 minuten gelijkmaakte met het hoofd. Puntenverlies dreigde, maar drie minuten na de Athletic-goal schoot Casemiro Real alsnog naar de zege (1-2). FC Barcelona heeft nu vijf punten minder dan Real. De Catalanen spelen zondag nog tegen Valencia, maar hebben dan weer wel een wedstrijd meer gespeeld dan de eeuwige aartsrivaal.