Van de Looi de morele winnaar bij terugkeer: Willem II pakt punt in de Euroborg

18-03-2017 20:20
11

Willem II-trainer Erwin van de Looi heeft bij zijn terugkeer in de Euroborg met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Groningen. Obbi Oulare maakte in de 54e minuut gelijk, nadat Groningen enkele minuten daarvoor via Ruben Jensen op voorsprong was gekomen.

Door de remise blijft het verschil tussen beide ploegen vier punten in het voordeel van Willem II. De Tilburgers blijven negende met 33 punten uit 27 duels. Groningen wist nu al negen wedstrijden op rij niet te winnen en staat elfde.

De thuisploeg was voor rust wel de betere. Jesper Drost was vaak gevaarlijk door naar binnen te snijden vanaf de rechterflank, maar doelman Kostas Lamprou was tot twee keer toe paraat. Kort na de pauze was het eindelijk raak voor Groningen. Jensen kreeg de bal min of meer bij toeval voor de voeten en schoot daarna keurig raak in de uiterste hoek.

Willem II had tot dan toe niets laten zien, maar kwam razendsnel op gelijke hoogte. Oulare kopte op aangeven van Jordy Croux de gelijkmaker binnen. De Noorderlingen drongen daarna aan. Mimoun Mahi was dicht bij de 2-1, maar zijn inzet was vrij voor een uitblinkende Lamprou veel te slap. Ook een kopbal van Drost miste snelheid.

In de slotfase had invaller Oussama Idrissi zijn ploeg alsnog drie punten kunnen schenken, maar zijn kopbal miste eveneens scherpte. Groningen sneed zich daarmee weer in de vingers en dat leidde na negentig minuten tot een voorzichtig fluitconcert in de Euroborg.