Vreemde situatie voor clubleiding NEC: 'Je regeert over je eigen graf heen'

Vreemde situatie voor clubleiding NEC: 'Je regeert over je eigen graf heen'

18-03-2017 21:15
4

NEC heeft wel eens in een betere periode gezeten, beseft Edwin de Kruijff. De technisch manager van de club laat in gesprek met De Gelderlander weten dat de druk op de spelers maar ook op de technische staf toeneemt.

''Ik ga ervan uit dat we ons handhaven'', zegt de manager, die de rust probeert te bewaren. ''Er zijn nog voldoende mogelijkheden om ons eruit te voetballen." De degradatiestrijd zorgt voor onzekerheid. De contracten van Wojciech Golla, Mikael Dyrestam, André Fomitschow en Mohamed Rayhi (foto) lopen af. Voor 1 april moet de club beslissen of het doorgaat met het viertal. Ook trainer Peter Hyballa en De Kruijff zélf hebben een aflopende verbintenis.

''Dat lijkt misschien vreemd", erkent De Kruijff. ''Het is best gek dat je misschien over je graf heen regeert. Maar Peter en ik zijn professionals. We doen er alles aan om een zo goed mogelijke selectie voor komend seizoen neer te zetten. Of we zelf dan nog bij de club zijn, dat zien we wel."

In de afgelopen zeven duels werden slechts drie punten behaald: Eredivisie-handhaving is nog lang niet zeker voor NEC, dat momenteel op plek twaalf staat. Ondertussen is De Kruijff achter de schermen bezig met het elftal voor volgend seizoen. Hierbij zegt hij niet veel naar de huidige prestaties te kijken.