Koeman: 'In dit geval doen we alles wat in onze macht ligt, everybody loves Rom'

Koeman: 'In dit geval doen we alles wat in onze macht ligt, everybody loves Rom'

18-03-2017 21:02
1

Ronald Koeman geniet met volle teugen van Romelu Lukaku bij Everton. De Nederlandse manager hoopt dat ook nog lang te mogen blijven doen. Lukaku was met twee goals en een assist doorslaggevend tijdens de 4-0 zege op Hull City.

De Belg zorgde deze week voor onrust bij Everton. Hij vertelde in de Champions League te willen spelen, waarmee hij zijn medio 2019 aflopende contract niet lijkt te gaan verlengen. "Maar wij blijven hopen. Je moet altijd hoop houden", zegt Koeman. We willen onze beste spelers hier houden. In dit geval doen we alles wat in onze macht ligt. Maar de beslissing ligt bij Lukaku."

Koeman vond dat Lukaku, met 21 goals nu alleen topscorer van de Premier League, uitstekend speelde tegen Hull. "Je kunt hem wellicht 85 minuten in bedwang houden, maar niet een hele wedstrijd", doelde hij op de treffer van de spits in de slotminuten. "De fans zijn dol op hem, everybody loves Rom. Hij heeft de wedstrijd voor ons doodgemaakt."

Everton werpt zich steeds meer op als uitdager van de topclubs. Het staat nu zesde, tussen Arsenal en Manchester United in. Sinds 19 december verloren The Toffees geen enkel thuisduel. "Het is belangrijk om thuis een serie neer te zetten, dat gaat goed en daar ben ik heel er blij mee."