Dost weer goud waard: spits passeert Messi en Aubameyang door dubbelslag

Dost weer goud waard: spits passeert Messi en Aubameyang door dubbelslag

18-03-2017 21:19
14

Bas Dost verkeert momenteel in bloedvorm. De Nederlandse spits leidde Sporting Portugal zaterdagavond met twee treffers naar een 2-0 zege op Nacional. De teller van Dost staat nu al op 24 competitiegoals in 23 wedstrijden.

Dost gaat door zijn dubbelslag nu ook aan de leiding in het klassement om de Gouden Schoen. Hij passeert Lionel Messi en Pierre-Emerick Aubameyang, die twee punten minder hebben: 48 om 46. 

De Oranje-international, die net als Marvin Zeegelaar het hele duel speelde, opende in de dertiende minuut de score. Uit een corner van Bryan Ruiz kopte hij de bal achter doelman Adriano. In de 34e minuut had Dost ook zijn tweede treffer te pakken. De defensie van Nacional kreeg de bal niet weg, waarna de spits uit een moeilijke hoek doel trof.

Een week geleden eiste Dost, die vrijdag werd geselecteerd voor het Nederlands elftal, al een hoofdrol voor zich op door liefst vier keer te scoren tegen Tondela (4-1). Daarmee geeft hij het seizoen van Sporting nog wat kleur. In de competitie staan Benfica en FC Porto ver voor.