Siem de Jong toont zijn waarde: PSV wint van Vitesse en mag hoop blijven koesteren

Siem de Jong toont zijn waarde: PSV wint van Vitesse en mag hoop blijven koesteren

18-03-2017 21:34
40

PSV houdt de druk op Feyenoord en Ajax in de top van de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen op eigen veld nipt met 1-0 van Vitesse door een goal van Siem de Jong. De middenvelder brak vijf minuten na rust de ban.

Phillip Cocu had een basisplaats ingeruimd voor zowel Siem de Jong als Marco van Ginkel, hetgeen ten koste ging van Bart Ramselaar. Met De Jong hangend op links was PSV even dreigend, maar het bleef bij speldenprikjes. Omdat het defensief ingestelde Vitesse ook vrijwel niets creëerde, zochten beide ploegen met 0-0 de kleedkamers op.

Na rust was het wél snel raak. Andrés Guardado legde bij een ingestudeerde hoekschop de bal terug op Siem de Jong, die overtuigend afrondde. Het was zijn vierde goal in zijn laatste drie Eredivisie-duels. Even schrok PSV, toen Vitesse kort na de 1-0 een kans kreeg, maar doelman Jeroen Zoet bracht redding op een inzet van Lewis Baker.

PSV had in het vervolg niet veel te duchten van de Arnhemmers en liet zelf een paar keer de kans op de 2-0 liggen. Invaller Jürgen Locadia kwam het meest in de buurt. Zijn knal spatte uiteen op de paal. Tot onvrede van het thuispubliek gaf scheidsrechter Björn Kuipers in de slotminuten geen strafschop voor een overtreding op Van Ginkel, waarna Eloy Room de bal ternauwernood van de lijn haalde.

Omdat ook De Jong naliet om nogmaals de trekker over te halen, bleef het bij 1-0. PSV brengt het gat met Ajax daardoor terug tot een punt, terwijl koploper Feyenoord vijf punten meer heeft. De concurrenten komen zondag in actie.