FC Utrecht maakt gehakt van NEC: alarmfase 1 voor Nijmegenaren

FC Utrecht maakt gehakt van NEC: alarmfase 1 voor Nijmegenaren

18-03-2017 21:35
11

NEC heeft zaterdagavond kansloos met 0-3 verloren van FC Utrecht. De Utrechters waren duidelijk een maatje te groot voor de ploeg van trainer Peter Hyballa, die al wekenlang totaal uit vorm is.

Al in de eerste helft liet FC Utrecht zien dat er voor NEC ook zaterdagavond niets te halen viel. Winteraanwinst Zakaria Labyad was na 28 minuten trefzeker met een afstandsschot. De aanvaller betaalde daarmee direct het vertrouwen terug van trainer Erik ten Hag, die Labyad zijn eerste basisplaats gunde. Nog geen tien minuten later was het spelmaker Yassin Ayoub die de score verdubbelde met een raak schot, na een fraai uitgespeelde aanval.

Na de theepauze zette FC Utrecht zijn dominante spel voort. Spits Sébastien Haller liet zich zien door voor de beslissende 0-3 te tekenen in de 63 minuut. NEC probeerde er in het vervolg wel af en toe uit te komen, terwijl FC Utrecht op zijn beurt probeerde de score verder uit te breiden. Geen van beide lukte, waardoor de stand met 0-3 bepaald was.

FC Utrecht staat na de zege op NEC op een riante vierde plek. Bij NEC gaan de alarmbellen langzamerhand loeien. In de laatste acht competitieduels wist het elftal slechts drie punten te pakken, waarmee het twaalfde staat. Nummer veertien Sparta komt zaterdag nog in actie tegen Heracles. PEC Zwolle, de nummer dertien, gaat zondag op bezoek bij Go Ahead Eagles.