De Jong blijft staan en scoort: 'Je dwingt het af, mijn lichaam kan het nu aan'

De Jong blijft staan en scoort: 'Je dwingt het af, mijn lichaam kan het nu aan'

18-03-2017 21:54
13

Siem de Jong was tijdens de 1-0 zege op Vitesse weer de grote man bij PSV. De middenvelder gaf na afloop toe dat het niet helemaal toeval was dat juist hij de trekker overhaalde.

"Hij was ingestudeerd", zei De Jong bij FOX Sports over zijn doelpunt. De huurling van Newcastle United schoot raak na een korte corner van Andrés Guardado. "We hadden het van tevoren zo besproken en hij kwam goed uit. Ik raakte hem goed binnenkant voet en hij ging er goed in. Vandaag was die corner heel belangrijk, want op een andere manier kwamen we niet tot scoren."

"Ik ben blij dat ik mocht blijven staan", aldus De Jong, die zag dat coach Phillip Cocu ook Marco van Ginkel opstelde en Bart Ramselaar op de bank hield. "Je dwingt het ook wel af. Ik heb hard getraind en natuurlijk moet je een beetje geluk hebben. Ik ben blij dat ik zo belangrijk kan zijn. Ik voel dat mijn lichaam het nu negentig minuten aan kan."

De Jong is de laatste weken uitstekend op schot. Vorige weekeinde was hij al trefzeker tegen Go Ahead Eagles (1-3) en een week eerder scoorde de middenvelder zelfs twee keer tegen Roda JC (4-0).