Graafschap-fans en Italianen op de vuist met Twente-aanhang: 'Op alles wat bewoog'

Graafschap-fans en Italianen op de vuist met Twente-aanhang: 'Op alles wat bewoog'

18-03-2017 22:08
65

De supportersgroepen van De Graafschap en FC Twente zijn vrijdagavond met elkaar op de vuist gegaan. De groepen troffen elkaar bij een tankstation in Limburg. Waar precies, is niet bekend.

Bij de confrontatie waren ook supporters van het Italiaanse Palermo betrokken, die met bevriende De Graafschap-fans op stap waren. Er raakte in ieder geval een Twente-supporter gewond. Een fan van de Tukkers doet tegenover het Algemeen Dagblad zijn verhaal. "We kwamen terug uit Kerkrade (waar Twente tegen Roda JC speelde, red.) en we stopten bij een tankstation om even te plassen. Waar dat precies was weet ik niet eens, het was ergens halverwege."

Toen ging het mis. "Daar stonden de supporters van De Graafschap en Palermo, een man of veertig. Zij kwamen van de wedstrijd Fortuna Sittard-De Graafschap. Een paar jongens uit onze bus liepen zonder problemen langs de groep om naar de tankshop te gaan. Maar toen klonk het ineens '3, 2, 1', en toen stormden ze op ons af. Ze sloegen op alles wat bewoog. Ik kwam daarbij zelf op de grond terecht voordat ik terug rende naar de bus. Het ging zo ontzettend snel."

De aanval kwam totaal onverwacht. "De sfeer in de bus was top, zowel op de heenweg als de terugweg. Tot dit gebeurde. Ik kan natuurlijk niet voor anderen praten, maar er leek me geen sprake van afgesproken werk vanuit mensen in onze bus. Niemand in onze bus zat hierop te wachten."