Soeverein Sparta doet goede zaken en danst langs Heracles Almelo

18-03-2017 22:36
4

Sparta heeft in eigen huis een klinkende zege op Heracles Almelo geboekt. De formatie van Alex Pastoor stuurde de ploeg van John Stegeman met 3-1 naar huis.

Sparta had vanaf de eerste minuut een overwicht, maar slaagde er niet om die in doelpunten uit te drukken. Heracles liet een uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen liggen, doordat Samuel Armenteros vanaf de strafschopstip faalde. Daarvoor had Ryan Sanusi Sparta op voorsprong geschoten. Na de theepauze verdubbelde Sparta de marge doordat een vrije trap van Jerson Cabral door Martin Pusic binnengekopt werd.

Diezelfde Pusic tekende ruim twintig minuten voor het einde voor de beslissing, die naast de 2-0 ook de 3-0 met hoofd binnenwerkt. Heracles wist dat het gedaan was en leek ook niet meer te geloven in een stuntje. Een minuut voor de blessuretijd zorgde Joey Pelupessi nog voor een mooi einde. Zijn schot draaide op prachtige wijze het Sparta-doel in. Het doelpunt bleek enkel voor de statistieken.

Door de zege komt Sparta in punten gelijk met NEC, dat op de twaalfde plaats staat. Heracles blijft op de tiende plek staan.