Oranje-selectie roept vraagtekens op bij PSV: 'De waan van de dag heerst daar in'

Oranje-selectie roept vraagtekens op bij PSV: 'De waan van de dag heerst daar in'

19-03-2017 07:37
32

Met doelman Jeroen Zoet is slechts één speler van PSV opgeroepen voor het Nederlands elftal. Trainer Phillip Cocu van de Eindhovenaren verbaast zich daar enigszins over, zo liet hij doorschemeren na de 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Cocu weigert bondscoach Danny Blind evenwel af te vallen. "Ik maak de keuzes niet. De keuzes worden gemaakt door de coaches daar, en niet door mij", liet hij weten aan FOX Sports. "We willen natuurlijk graag dat zoveel mogelijk PSV'ers worden uitgenodigd voor interlands. Voor Oranje, maar ook voor Jong Oranje en andere landen."

Onder anderen Luuk de Jong, Davy Pröpper en Bart Ramselaar zaten eerder wel bij het Nederlands elftal, maar zitten niet bij de groep voor de duels met Bulgarije (WK-kwalificatie) en Italië (vriendschappelijk). Siem de Jong, matchwinner tegen Vitesse, heeft gemengde gevoelens. "De waan van de dag, die heerst daar ook in. En Feyenoord draait natuurlijk een goed seizoen."

"En wij hebben geen Nederlandse centrale verdediger", erkent de middenvelder, die zag dat onder meer de zeventienjarige Ajax-verdediger Matthijs de Ligt wel een uitnodiging kreeg. "Dus ik kan het ook wel goed begrijpen."