In het kort: Strootman wint van matige Letschert, Atlético boekt cruciale zege

In het kort: Strootman wint van matige Letschert, Atlético boekt cruciale zege

19-03-2017 22:50
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Strootman wint van ongelukkige Letschert
Kevin Strootman heeft met 'zijn' AS Roma zondagavond gewonnen van het Sassuolo van Timo Letschert. Het werd 3-1 in Rome, Strootman was belangrijk voor zijn ploeg door een assist te leveren bij de laatste, beslissende treffer. Strootman speelde de volle negentig minuten. Letschert mocht in de rust achterblijven in de kleedkamer, nadat hij een uiterst ongelukkige eerste helft speelde. De voormalig FC Utrecht-verdediger liet zich kinderlijk eenvoudig wegzetten bij de 2-1 van AS Roma. Door de zege herovert de ploeg van Strootman de tweede plek in de Serie A. Sassuolo moet het doen met de vijftiende plaats.

Atlético pakt belangrijke driepunter tegen directe concurrent
Atlético Madrid heeft zondag met overtuigende cijfers gewonnen van concurrent Sevilla. In Estadio Vicente Calderon werd het 3-1 voor de thuisploeg, waar Diego Godin, Antoine Griezmann en Koke voor de doelpunten zorgden. In de eerste helft stond er al 1-0 op het scorebord en in het tweede bedrijf liepen de Madrilenen eenvoudig uit naar 2-0 en 3-0. In de slotfase van het duel redde invaller Joaquín Correa de eer voor Sevilla door voor de 3-1 te tekenen. Atlético staat door de zege nog altijd vierde in de Spaanse competitie, maar hijgt nu wel in de nek van de tegenstander van zondag. Nummer drie Sevilla heeft slechts twee punten meer.

Hateboer debuteert
Hans Hateboer heeft zondag zijn debuut gemaakt voor Atalanta Bergamo. De rechtsback, die in januari overkwam van FC Groningen, begon tegen hekkensluiter Pescara in de basis en gaf na dertien minuten de assist voor de 1-0 van Alejandro Gomez. Atalanta won uiteindelijk met 3-0 en stijgt naar de zesde plek in de Serie A. Hateboer kreeg in de slotfase nog een gele kaart.

Tottenham blijft winnen
Tottenham Hotspur heeft zondag goede zaken gedaan in de top van de Premier League. De nummer twee won met 2-1 van Southampton en houdt de achterstand op koploper Chelsea op tien punten. Christian Eriksen (schot van afstand) en Dele Alli (penalty) scoorden voor Tottenham, dat in de tweede helft een treffer van James Ward-Prowse incasseerde. Vincent Janssen viel kort voor tijd in.

Guardado onderzocht in Mexico
Andrés Guardado laat zich komende week in Mexico onderzoeken aan zijn hamstring. Hij doet dat bij de nationale ploeg van Mexico, waarvoor hij is geselecteerd. De middenvelder van PSV viel zaterdagavond vroegtijdig uit in het duel met Vitesse (1-0 winst PSV). De routinier van de Eindhovenaren heeft in het verleden vaker hamstringklachten gehad en neemt zodoende geen risico.

NEC moet verdediger minstens een maand missen
Naast de 0-3 afslachting tegen FC Utrecht moet NEC nog een teleurstelling verwerken. Verdediger Robin Buwalda heeft zijn enkelband ingescheurd en is daardoor vier tot zes weken uitgeschakeld. Al in de eerste minuut raakte Buwalda geblesseerd, nadat hij een harde schop op zijn enkel kreeg. De voormalig speler van ADO Den Haag en VVV-Venlo werd vervolgens met een brancard afgevoerd. Na onderzoek in het stadion kreeg hij het slechte nieuws te horen.