LIVE-discussie: Bosz voert nodige wijzigingen door; vier nieuwe gezichten in basis

LIVE-discussie: Bosz voert nodige wijzigingen door; vier nieuwe gezichten in basis

19-03-2017 13:24
97

Ajax-trainer Peter Bosz voert de nodige wijzigingen door in zijn opstelling voor het uitduel met Excelsior. Onder anderen Kenny Tete, Matthijs de Ligt en Justin Kluivert mogen in de basis beginnen.

Daardoor nemen Joël Veltman en Nick Viergever op de bank plaats. Eerstgenoemde viel in de wedstrijd tegen FC Kopenhagen (2-0) uit met een blessure. Ook Viergever hield wat klachten over aan het treffen met de Denen. Justin Kluivert profiteert op zijn beurt van de blessure van Kasper Dolberg. De jongeling staat rechtsbuiten, terwijl Bertrand Traoré naar de spits verhuist.

Ten opzichte van afgelopen donderdag keren ook aanvoerder Davy Klaassen, die geschorst was, en Daley Sinkgraven terug in de basisopstelling. Klaassen werd tegen Kopenhagen nog vervangen door Donny van de Beek, die nu weer reserve is.

Bij Excelsior vervangt Anouar Hadouir de geschorste Luigi Bruins. Trainer Mitchell van der Gaag kiest verder voor de spelers die vorige week voor een daverende verrasing zorgden tegen sc Heerenveen (4-1).

De opstellingen

Excelsior: Hahn, Karami, Mattheij, De Wijs, Massop; Faik, Fredy, Koolwijk; Elbers, Van Duinen en Hadouir.

Ajax: Onana; Tete, Sánchez, De Ligt, Sinkgraven; Schöne, Klaassen, Ziyech; Kluivert, Traoré en Younes.

Praat verder over de wedstrijd in de nieuwe Livescore!