Ajax laat zicht op Feyenoord vertroebelen met duur puntenverlies in Rotterdam

Ajax laat zicht op Feyenoord vertroebelen met duur puntenverlies in Rotterdam

19-03-2017 16:18
202

Ajax gaat over twee weken met zes punten achterstand de Eredivisie-topper tegen Feyenoord in. Excelsior bleek zondagmiddag een onneembare horde voor de Amsterdammers: 1-1.

Zo goed als Ajax donderdag speelde tegen FC Kopenhagen, zo slecht ging het drie dagen later op Woudestein. De ploeg van Peter Bosz speelde pover en had het aan zichzelf te wijten dat Excelsior in de eerste helft op voorsprong kwam.

Oranje-klant Matthijs de Ligt, die de voorkeur kreeg boven Nick Viergever, ging vreselijk in de fout, waarna Mike van Duinen via Kenny Tete de 1-0 aantekende. De Ligt had even daarvoor nog een Excelsior-goal voorkomen met een grandioze tackle.

Nog voor rust kwam Ajax weer op gelijke hoogte via Justin Kluivert, die zijn eerste doelpunt in de Amsterdamse hoofdmacht maakte. Precies tien jaar en één dag na de laatste goal van zijn vader Patrick. Het leek de voorbode voor een tweede helft waarin Ajax afstand zou nemen. Dat scenario kwam echter niet uit.

Excelsior was na rust niet de mindere van Ajax, dat er niet in slaagde een gaatje te vinden in de Kralingse defensie. De nummer twee van de Eredivisie lijdt daardoor duur puntenverlies. De achterstand op koploper Feyenoord groeit naar zes punten. Over twee weken staat een rechtstreeks duel in de Arena op het menu.