PEC wint beladen IJsselderby van Go Ahead door twee treffers in slotfase

19-03-2017 16:24
10

PEC Zwolle heeft de IJsselderby met 1-3 gewonnen. De zege van de formatie uit Zwolle kwam pas in de slotfase tot stand. Tachtig minuten lang stond het 1-1 tegen Go Ahead Eagles.

Go Ahead schoot uit de startblokken, want na amper twee minuten spelen lag de bal er via Pedro Chivirella er al in. De assist kwam van Elvis Manu, die Chivirella met zijn buitenkant bediende. Het antwoord van PEC liet niet lang op zich wachten. In de vierde minuut tekende Queensy Menig alweer voor de gelijkmaker. Hij passeerde keeper Theo Zwarthoed en schoot binnen. Beide ploegen hielden elkaar daarna redelijk in evenwicht. De bezoekers uit Zwolle gaven daarna wat gas, maar het overwicht kon niet in goals worden uitgedrukt.

In het tweede bedrijf zochten beide ploegen naar een doelpunt, maar die viel pas in de slotfase van de wedstrijd. Ajax-huurling Django Warmerdam zette PEC met nog zeven minuten op de klok op voorsprong. Even later besliste Bram van Polen via de penaltystip het duel: 1-3. Het duel werd overigens een minuut stilgelegd vanwege ongeregeldheden bij het uitvak van PEC.

Door de 1-3 zege weet Ron Jans in vier jaar bij PEC toch nog een keer de IJsselderby te winnen. Dat was hem hiervoor namelijk nooit gelukt. Jans neemt na dit seizoen afscheid bij PEC. De ploeg staat nu tiende. Go Ahead wordt dieper in de problemen gedrukt.