AZ heeft geen kind aan slappe degradatiekandidaat: vier treffers in Alkmaar

19-03-2017 18:36
19

AZ heeft zondag voor het eerst sinds 12 februari weer een wedstrijd binnen negentig minuten gewonnen. ADO Den Haag was geen partij voor de Alkmaarders: 4-0.

ADO had de intentie om het compact te houden in Alkmaar, maar daar slaagde ploeg van trainer Fons Groenendijk geen moment in. Sterker nog, het ging vanaf minuut één helemaal fout voor de bezoekers uit Den Haag. AZ was sterker en kwam na zeven minuten op voorsprong. Dabney Dos Santos opende de score.

Amper zes minuten later tekende diezelfde Dos Santos ook voor de 2-0, waarmee hij een makkelijke middag inluidde voor AZ. Joris van Overeem maakte er nog voor rust 3-0 van met een schitterende stift, waarna de thuisclub na rust nog één keer scoorde. Fred Friday, de vervanger van de geblesseerde Wout Weghorst, zorgde voor het slotakkoord: 4-0.

Door de overwinning klimt AZ naar de vijfde plaats in de Eredivisie met 41 punten, evenveel als FC Twente. Voor ADO blijft het code rood in de degradatiezone. Met nog zeven wedstrijden te gaan is de Haagse club twee punten verwijderd van de veilige plek vijftien.