Bayern München kan Duitse titel al ruiken, Ajax-opponent Schalke zwijnt

Bayern München kan Duitse titel al ruiken, Ajax-opponent Schalke zwijnt

19-03-2017 19:21

Bayern München lijkt de vijfde Bundesliga-titel op rij niet meer te kunnen ontglippen. Borussia Mönchengladbach werd zondag op een 0-1 nederlaag getrakteerd.

Vanzelf ging het niet bij de onbedreigde koploper van Duitsland, die moeite had het energieke spel van de thuisclub in te dammen. Dat gebeurde uiteindelijk wel. Bayern kreeg ook de beste kansen, maar had weinig geluk in de afronding. Arjen Robben, die in de slotfase werd gewisseld, raakte de lat en doelman Yann Sommer bleek een sta-in-de-weg.

In de tweede helft kwam het alsnog goed. Na 63 minuten werd Thomas Müller met veel gevoel vrijgespeeld door Thiago Alcantara en de Duitse aanvaller rondde kundig af: 0-1. Dat was ook de de eindstand in Mönchengladbach. Door de overwinning bouwt Bayern de voorsprong op nummer twee RB Leipzig uit naar dertien punten. In Duitsland zijn nog negen duels te spelen.


Thomas Muller Goal HD - Borussia... door worldfoot

Schalke wint
Schalke 04, de volgende tegenstander van Ajax in de Europa League, won zondag ook. FSV Mainz werd met meer geluk dan wijsheid over de knie gelegd door Die Königsblauen, die de volle buit pakten door een doelpunt van verdediger Sead Kolasinac: 0-1.