Bosz grijpt hard in bij Ajax: De simpelste dingen gingen fout bij hem

Bosz grijpt hard in bij Ajax: "De simpelste dingen gingen fout bij hem"

19-03-2017 19:52
69

Peter Bosz had zondag na 45 minuten genoeg gezien: de Ajax-trainer wisselde Davinson Sánchez en bracht Nick Viergever als diens vervanger. Daar had hij naar eigen zeggen een goede reden voor.

Sánchez kwam niet uit de verf op het stroeve kunstgras van Excelsior. "Het was duidelijk te zien dat Davinson - en er waren er natuurlijk wel meer - moeite had met de passing op dit veld", aldus Bosz tegen FOX Sports na het 1-1 gelijkspel op Woudestein.

"Ik kon het nog wel langer aankijken, maar dat wilde ik die jongen en het team niet aandoen", vervolgt Bosz over Sánchez. De Colombiaanse verdediger bleef in de rust achter in de kleedkamer. "Wat hij normaal goed kan, daar had hij op dit veld heel veel problemen mee. De simpelste dingen gingen fout bij hem."

Ook Matthijs de Ligt maakte geen goede beurt. De verdediger (17) ging in de fout bij de 1-0 van Excelsior. Bosz: "Dat mag niet gebeuren, maar het gebeurt. Het overkomt ons allemaal een keer in onze carrière. Hij weet zelf ook dat het niet kan en niet mag. Maar hier wordt hij een grote jongen van."

No Poll